Produkti

Amiris eterično olje

Amyris balsamifera

Amiris je tropsko zimzeleno drevo z lepimi belimi cvetovi, ki raste na goratih pobočjih Haitija. Njegovo deblo vsebuje veliko dišeče smole, iz njegovega lubja pridobivajo eterično olje. Imenujemo ga tudi zahodnoindijska sandalovina, saj po vonju in aromaterapevtskih lastnostih spominja na pravo (vzhodnoindijsko) sandalovino. Eterično olje amirisa sprošča in pomirja, zmanjšuje občutek tesnobe in pomaga pri obvladovanju vsakodnevnega stresa. Nepogrešljivo je pri meditaciji. Hkrati izboljšuje cirkulacijo, dviguje razpoloženje in deluje kot blag afrodiziak. Ima protivnetne lastnosti, ki pomirjajo kožo, zato je cenjen v kozmetiki. Je sestavina mnogih moških parfumov. V mešanicah eteričnih olj deluje kot ojačevalec arome.

CERTIFIKAT: Amyris

od: 5,47

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Cena

od: 5,47

Za nakup je potrebna prijava.

Vas zanima kaj več o tem izdelku? Pošljite POVPRAŠEVANJE

Botanično imeAmyris balsamifera
Porekloglej certifikat
Pridobivanjeparna destilacija lubja
Vonjbalzamični, lesni, sladkast
Intenziteta vonjaizrazita
Notanizka

Varnostni list za eterično olje amirisa lahko preberete tukaj.

Seznam alergenov lahko preberete tukaj.