Produkti

Evkalipt eterično olje

Eucalyptus globulus

Drevo evkalipta izvira iz Avstralije in Tasmanije, kjer ga poznajo tudi pod imenom modri kavčukovec. Pogosto ga uporabljajo za izsuševanje močvirnatih področij, ker njegove globoke korenine posrkajo ogromne količine vode, ki nato izhlapi skozi liste. Usnjati listi so prepredeni z žilami, iz katerih pridobivajo eterično olje. V aromaterapiji je evkaliptovo olje cenjeno zaradi antiseptičnega delovanja. Blagodejno deluje pri prehladih in težavah z dihali. V kozmetiki se uporablja za nego nečiste kože in proti prhljaju. Je tudi pogosta sestavina masažnih olj, saj deluje poživljajoče in pomaga sprostiti utrujene mišice. Njegov vonj deluje kot naravni odganjalec insektov. Pogosto se uporablja v finskih savnah in za osvežitev zraka.

CERTIFIKAT: Evkalipt

od: 5,12

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Cena

od: 5,12

Za nakup je potrebna prijava.

Vas zanima kaj več o tem izdelku? Pošljite POVPRAŠEVANJE

Botanično imeEucalyptus globulus
Porekloglej certifikat
Pridobivanjeparna destilacija listov
Vonjlesni, sladkast, svež
Intenziteta vonjamočna
Notavisoka

Varnostni list za bio eterično olje evkalipta lahko preberete tukaj.

Seznam alergenov lahko preberete tukaj.