Produkti

Kamilica (rimska) eterično olje

Anthemis nobilis

V Evropi je kamilica že od nekdaj cenjena rastlina in ena od pomembnejših sestavin mnogih zeliščnih izdelkov. Odganja mrčes in deluje pozitivno na rast in zdravje rastlin v svoji bližini, zato ji vrtnarji pravijo »rastlinski zdravnik«. Olje je rumenkaste barve, tudi njegova kemična sestava in vonj se zelo razlikujeta od olja nemške kamilice. Aromaterapevti eterično olje kamilice pogosto uporabljajo za lajšanje duševnih tegob in kot pomoč pri nespečnosti. Uporablja se za izpiranje ustne votline, v kozmetiki za nego občutljive in poškodovane kože. Pri negi las lahko kamilično olje uporabimo za osvežitev naravne svetle barve las.

CERTIFIKAT: Kamilica (rimska)

od: 14,27

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Cena

od: 14,27

Za nakup je potrebna prijava.

Vas zanima kaj več o tem izdelku? Pošljite POVPRAŠEVANJE

Botanično imeAnthemis nobilis
Porekloglej certifikat
Pridobivanjeparna destilacija cvetov
Vonjcvetni, sladkast
Intenziteta vonjaizrazita
Notasrednja

Varnostni list za eterično olje rimske kamilice lahko preberete tukaj.

Seznam alergenov lahko preberete tukaj.